De charme van afstandbediening

Ik hoor u al denken.. waar heeft die Frans Raemakers het nu over? Een afstandbediening voor rolluiken of zonwering is toch gewoon een gebruiksvoorwerp? Niets charmants aan..

Toch wel. Regelmatig kom ik op plaatsen waar men mij vraagt of er extra korting in het verschiet ligt, wanneer men samen met de buren zonwering bestelt. Dat is inderdaad het geval en al snel zit ik dan met twee gezinnen aan één tafel om de mogelijkheden door te nemen. Een afstandbediende motor in een zonnescherm is tegenwoordig geen luxe meer en zo komen we dan op een punt, waarop de klant moet zeggen welk soort afstandbediening er gewenst is. Dat kan een wandzender zijn, of een handzender. Die laatste is er in een 1 kanaals of een 4 kanaals uitvoering. Met een 1 kanaals zender kan 1 product bediend worden. De 4 kanaals zender kan 4 producten afzonderlijk bedienen en heeft nog een groepskanaal, waarbij alles tegelijk gaat.

CroppedImage367412-Somfy-hand+Remote

Burendienst: veiligheid
Wanneer buren goed met elkaar overweg kunnen en er sprake is van een gezonde sociale controle, wil ik nog wel eens een 4 kanaals zender aan beide zijden adviseren. Waarom? Heel eenvoudig.. Wanneer de ene buur niet thuis is, maar de andere wel en de zonwering hangt uit, dan kan de thuis gebleven buur in geval van nood met zijn of haar eigen zender dan het scherm van de buren indraaien! Denk bij nood aan opstekende storm, harde regen, etcetera. Ik programmeer dan op één van de vrije kanalen van de Somfy Telis 4 zender het scherm van de buren in.

Zon- en windautomaat
Uiteraard kan het weer geautomatiseerd in de gaten gehouden worden, door een Somfy zon- en windautomaat. Zeker een handig hulpmiddel, maar ook niet meer dan dat. In de gebruiksvoorwaarden staat namelijk geschreven dat u nooit het huis mag verlaten en het uithangende scherm over moet laten aan de zon- en windautomaat. Er zal niet snel iets gebeuren als u weg bent, maar Somfy noch ons bedrijf is aansprakelijk als er toch iets gebeurt in zo’n geval. Daarom is een stukje menselijke controle wel prettig.

Een Somfy Telis 4 handzender dus.. voor u en uw buren. Alleen als u belooft elkaar niet stiekem te pesten met het in- en uitdraaien van het scherm natuurlijk 😉

Frans Raemakers
Vakman in Zonwering & Rolluiken, Cuijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s