Vakantiebestemming Hintergarten?

Beste lezers en lezeressen,

We worden op het moment dat ik dit schrijf getrakteerd op prachtig weer. Je wordt er blij van en je ziet dat mensen opbloeien, de terrasjes zitten vol en iedereen geniet met volle teugen.

Zomerklaar
Als ik het sentiment onder de klanten zo peil, dan blijft een groot deel van hen dit jaar thuis. Buitenlandse bestemmingen worden ingeruild voor binnenlandse dagtochten en, niet onbelangrijk, het eigen terras. De run naar de tuincentra begint op gang te komen, er wordt gekeken naar nieuwe tuinmeubelen.. en ook bij Raemakers Zonwering en Rolluiken staat de telefoon roodgloeiend. De meest gestelde vraag: “Wat kost een knikarmscherm van 550 cm breed met een uitval van minimaal 250 cm?”. Vaak geef ik dan een richtprijs op, met de tip om niet te lang te wachten met het uitzoeken en bestellen. Naarmate de zon langer en bestendiger aan de hemel staat, zal in de loop van de maanden de levertijd oplopen.

lounging

Buitenleven is woonbeleving
Het spreekt voor zich dat buitenleven gaat om loungen, barbecuen en ontspannen. Daar hoort beschutting bij, je kunt nu eenmaal niet pal in de zon ontspannen de hele dag. Een knikarmscherm sluit prachtig aan op het stuk buitenleven wat iedereen nastreeft. Eigenlijk is het meer een vorm van woonbeleving. Waarom? Simpelweg omdat een knikarmscherm compleet te individualiseren is. De vormgeving van de omkasting, de kleur van de omkasting, het doekdessin.. het is allemaal zo uit te zoeken dat er een harmonie ontstaat tussen binnen en buiten. De tuindeuren of de schuifpui open zetten, het knikarmscherm uitdraaien en lekker in de loungeset plaatsnemen. De overgang van binnenshuis naar buitenshuis vervaagt compleet. Het woonoppervlak is gewoon groter geworden!

Extra comfort
We leven in een tijd dat gemotoriseerde bediening van zonwering en rolluiken nauwelijks duurder is dan handbediening. Door de enorme omloop in electrische bedieningen zijn de prijzen van die materialen omlaag gegaan. Dat is geweldig nieuws voor de eindgebruiker! Het gemak dient de mens tenslotte. Onze hoofdleverancier van motoren en besturingen is het gerenommeerde merk Somfy. Ook hier hebben we te maken met het vervagen van de grenzen tussen binnenshuis leven of buitenshuis. Met de Somfy Tahoma box in combinatie met de prachtige Somfy IO motor, heeft de eindgebruiker via Smartphone of Tablet volledige controle over het knikarmscherm, de screens, de rolluiken, de verwarming, de ventilatie, de dakramen en alle overige compatibele IO gestuurde zaken. Domotica heet dat, daar heeft iedereen vast wel eens over gehoord. Wat nieuw is, is dat domotica dankzij bedrijven als Somfy binnen ieders bereik komt. Het is betaalbaar geworden.

Hintergarten als vakantiebestemming?
Wordt het bij jullie ook “Hintergarten” (Achtertuin) als vakantiebestemming? “Rufen Sie der Franz an!” (Bel even met Frans). Samen toveren we de achtertuin om tot vakantieparadijs dicht bij huis.

Met dichtbije groet,

Frans Raemakers
Vakman in Zonwering & Rolluiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s